NOVÁČIK JESENNÝM VICEMAJTROM

04.01.2024 13:23
Ján Miroľa|11. dec 2023 o 07:50

Po Solivare dostáva priestor ďalší nováčik 8. ligy. Všetci už viem, o čo ide - hľadáme laureátov Jedenástky roka 2023 a Futbalistu roka 2023 súťaží riadených ObFZ Prešov (8. a 9. liga). Tradičné otázky sme položili trénerovi TJ Družstevník Radatice Pavlovi Kandráčovi.

Zimovať na druhom mieste nie je na zahodenie. Či?  

S jesennou časťou sezóny som nadmieru spokojný. Mužstvo podávalo kvalitné a vyrovnané výkony. Od čierneho koňa súťaže, keďže sme do nej postúpili v hodine dvanástej cez baráž, asi málokto čakal, že bude v tabuľke takto vysoko.

Zápasy, ktoré boli niečím „iné“.

Spomeniem obidva duely proti Jarovniciam. Najprv v 2. kole na sabinovskej umelej tráve v extrémnej horúčave. Vyhrali sme 4:2. V jarnej predohrávke to už už vyzeralo, že nám súper prehru vráti, no v 90. minúte zariadil remízu 2:2 parádnym priamym kopom Róbert Bača. Za zmienku stojí aj meranie síl doma s Ostrovanmi (0:3). Obstáli sme čestne, s tým, že nám chýbali piati hráči základnej zostavy.

Lídri v tíme Slovana...

Uvediem po jednom na každom poste - obrane Jakuba Jacka, v zálohe Rastislava Holuba, v útoku Dušana Čorbu. Ale napíšem aj to, čo asi viacerí predo mnou... Snažíme sa hrať ako jeden tím, a to je aj dôvod, prečo sa nám doposiaľ tak darí.

Zaujímavosť roka 2023

Situácia (nečakaná a prekvapivá), keď bola pozastavená činnosť hráčom z dôvodu nezaplatenia členského príspevku. Stalo sa tak pred zápasom v Pušovciach.

Jedenástka roka 2023 8. ligy (podľa rozostavenia 1 – 4 – 4 – 2):

Matej Fabíni (Víťaz) - Marián Bendík (Ostrovany), Martin Dedina (Ražňany), Miroslav Čisarik (Kapušany), Jakub Jacko (Radatice) - Miroslav Bendík (Ostrovany), Ján Adam (Solivar), Miroslav Mikolaj (Jakubovany), Rastislav Holub (Radatice) - Karol Pešta (Jarovnice), Dušan Čorba (Radatice).

Futbalista roka 2023 8. ligy:

Dušan Čorba (Radatice).