BRANKÁR FINÁLE NEDOHRAL

18.03.2019 14:21

BRANKÁR FINÁLE NEDOHRAL

image

Každá futbalová novinka, na akejkoľvek úrovni, sa očakáva s napätím čo prinesie nové, aké zmeny po jej uvedení do života nastanú, kto bude sláviť a naopak, koho budú kritizovať. Zimný turnaj na umelej tráve za účasti mužstiev účinkujúcich v súťažiach riadenych ObFZ sa „rodil“ niekoľko rokov. Problémom rozhodne nebol nedostatok financii na účte ObFZ , ale skôr nájst voľné termíny na umelej tráve v Lipanoch, Sabinove ( Prešov neprichádzal do úvahy hlavne z ekonomického hľadiska a chýbajúcich šatní ) a zosúladiť ich tak , aby sa dala zorganizovať dlhodobá turnajová súťaž. Neznáma bola aj odpoveď na otázku, aký bude záujem zo strany klubov.

Na celkové zhodnotenie I. ročníka Zimného turnaja si ešte niekoľko týždnov počkáme, kým sa to „utrasie“, určite sa o ňom bude diskutovať aj na blížiacom sa aktíve ŠTK v sobotu 23.marca za účasti zástupcov všetkých klubov, no dnes už poznáme víťaza I.ročníka . Cennú trofej získali futbalisti z Brezovičky. 

DRUŽSTEVNÍK HERMANOVCE – SOKOL BREZOVIČKA 1:4 (0:1)

Finálové stretnutie malo viac než solídne tempo, obe mužstvá prejavili záujem „pobiť“ sa o víťazstvo, hral sa útočný futbal, chvíľami sa aj zaiskrilo, nechýbala nervozita, bol tiež čas na ošetrovanie i na vášnivé diskusie,  no keďže k najlepším na ihrisku patril hlavný rozhodca Martin Palenčár ( na čiarach mu asistovali Jozef Ptak a Ľuboš Varga ) finálový súboj určite splnil očakávanie početnej diváckej kulisy a bol dobrým predjedlom pred nedelňajším obedom. 

V prvom polčase viac z hry mali futbalisti Brezovičky, najmä Strelec a P.Michálek robili veľké starosti hermanovským obrancom, odmenou za ich aktivitu bol gól Strelca, ktorý využil svoju rýchlosť a pri koncovke chladnokrvnosť.

Po zmene strán Hermanovce viacmenej z náhodného útoku, ale tiež po vydarenom rýchlom úniku, upravili skóre zásluhou Pokutu. Hra sa vyrovnala a čakalo sa, ktoré mužstvo vyprodukuje chybu a kto vďaka tomu strelí víťazný gól.. Bližšie k nemu mali Hermanovce. Opät úradoval rýchly Pokuta, no jeho únik skončil na hranici šestnástky, brankár Brezovičky Š.Michálek zatiahol ručnú brzdu, po faule videl červenú kartu a rukavice si navliekol stoper Ištoňa. Trestný kop Hermanovčania nezužitkovali, ani si ďalšie príležitosti nevypracovali, aj ked mali početnú prevahu, naopak Brezovička ovládla stred ihriska, veľmi dobre jej zahral najmä Červeňák, ktorý v 75.min  nečakanou strelou vari z 25 m zaskočil hosťujúceho brankára . Možno prekvapujúce, ale úplne zaslúžené víťazstvo Brezovička zvýraznila v samom závere ďalšími dvoma peknými gólmi.

fakty k zpasu kliknite tu https://obfz-presov.futbalnet.sk/zapas/423026/

Na umelej tráve v Sabinove to bola viac než vydarená bodka za premiérovým ročníkom Zimného turnaja ObFZ. Pohár kapitánovi víťazného družstva Petrovi Ištoňovi odovzdal podpredseda ObFZ v Prešove Pavol Šuhaj.

 

image

image

image