K DVESTOVKE CHÝBALI DVA GÓLY

21.06.2019 09:53

K DVESTOVKE CHÝBALI DVA GÓLY

V nedeľu sa skončili futbalové zápolenia na trávnikoch ObFZ Prešov.  Dva „bratské“ okresy, Prešovský a Sabinovský, majú o čom rozprávať. O dvojnásobnom úspechu Torysy, ktorá vyhrala najprv Letný pohár a potom aj šiestu ligu, o neúspešnom pokuse o bleskový návrat do piatej ligy v prípade Kendíc, či o ďalších zaujímavostiach z trávnikov tunajšieho regiónu. 

V jednom prípade fanúšikovia vlastne ani nerozoberajú nič nové, iba pokračujú v debate, ktorá sa začínala niekedy v lete minulého roka. Šuškalo sa vtedy, že v Dulovej Vsi dávajú dokopy mančaft, ktorý by mal ôsmou ligou preletieť ako víchor a potom mieriť vyššie. Siedma liga – malina, šiesta detto. „Tento mančaft jednoznačne patrí do štvrtej ligy,“ – aj takého vyjadrenie sme počuli v rozprávaní so súpermi, ktorí hrali v jeseni alebo na jar proti „Guľvasu“ a dozaista to nebol ojedinelý názor. Áno, poviete si, takí tu už boli. Ešte v minulom storočí Ličartovce, v pamäti máme napríklad aj Malý Šariš, lebo to nebolo až tak dávno... 

Nuž a v nedeľu to malo pre všetkých, ktorí fandia futbalistom Dulovej Vsi, aj oficiálny punc. Pohár, šampanské, malá oslava pri príležitosti postupu do siedmej ligy. Ešte predtým však bolo treba odohrať doma rozlúčkový zápas s TJ Družstevník Víťaz. Bola to podľa očakávania povinná jazda. Výsledok – 7:0. Súper navyše pricestoval iba s jedenástimi hráčmi, ktorí museli „odmakať“ celých 90 minút a uľahčili tým favoritovi situáciu. Všetko sa teda začalo odvíjať podľa predpokladaného scenára už v 4. minúte po góle Dušana Kozáka – 1:0 Ten potom skóroval v stretnutí ešte raz, čím zaokrúhlil počet gólov, ktoré vsietil v tejto sezóne na 50 – a právom sa stal kráľom strelcov ObFZ Prešov. Ďalších päť presných zásahov do siete hostí potom pridali Richard Purdeš, Jakub Komár, Anton Petrovčík, Peter Jačišin a Peter Zbiňovský. Škoda, že sa „nenašiel priestor“ ešte na dve lopty v sieti Víťaza a boli by sme sa dočkali inej zaujímavej štatistiky – dvesto gólov v sezóne. Nestalo sa, a tak ostalo „iba“ pri 198. 

Napriek tomu sa patrí zablahoželať futbalistom Dulovej Vsi k úspechu, s odkazom, že ich vystúpenia, výkony a výsledky, budeme sledovať aj v nasledujúcom súťažnom ročníku a počkáme si si na to, ako budú napĺňať smelé prognózy niektorých funkcionárov či fanúšikov o ich budúcnosti.