NÁKLADY STÚPNU

17.07.2018 15:07

NÁKLADY STÚPNU

Účinkovanie v regionálnych súťažiach bude v sezóne 2018/2019 opäť náročnejšie. Funkcionári klubov, ktorí našli odvahu a poslali prihlášku do súťaži, by si mali prečítať na webe VsFZ, samozrejme ak doteraz tak neurobili, rozhovor so sekretárom zväzu.

link: https://vsfz.futbalnet.sk/spravy/cierna-skvrna-nesarapatila

Dočítate sa tam okrem iného aj toto:

  • od začiatku mája vstúpil do platnosti zákon o odmeňovaní zamestnancov počas víkendov, nočných zmien a počas štátnych sviatkov. V nadväznosti na to pribudlo navýšenie nákladov pre kluby v súvislosti s odmeňovaním delegovaných osôb. Preto výkonný výbor VsFZ schválil, že v minulej jarnej časti nemienil zaťažovať príplatkami kluby, ale riešil to zo svojich zdrojov. Za obdobie mesiacov máj aj jún to bola suma viac než desaťtisíc eur. Od nového ročníka to však bude v réžii klubov.
  • Štartovné v predošlom období sa riešilo tak, že treťoligové kluby platili celkovú sumu 6800 eur a následne zväz vyplácal odmeny delegovaným osobám približne 6200 eur. V novom súťažnom ročníku sa náklady pre kluby znovu navýšia a to sa premietne do ich zaťaženia. Mení sa však princíp štartovného, napríklad treťoligista zaplatí 550 eur, štvrtoligista 400 eur a piatoligista 300 eur. Všetky ostatné veci dostanú kluby v zberných faktúrach v závislosti od toho, koľko zápasov odohrajú v danom mesiaci doma. Takže nastupuje iný model ako dosiaľ, keď účastníci platili zálohovo v šiestich splátkach na celú sezónu. Bude to prehľadnejšie a jednoduchšie pre kluby. Či to bude aj zvládnuteľne, to musia povedať funkcionári jednotlivých klubov.
image
 

Určite si viete prerátať o akú sumu môže ísť, keď len za dva mesiace máj -jún 2018 - predstavovala viac než 10 tisíc eur. Rozhodne nebude to jednoduché, niektore najbližšie zberné faktúry môžu spôsobiť šok ak na ne nebudete pripravení. Všetko sa dá prepočítať a netreba zabúdať,že čo nevidieť budú komunálne voľby ...

V súťažiach riadených ObFZ Prešov zatiaľ navýšenie zberných faktúr z dôvodu príplatkov nie je aktuálne.

image

image