ŠTARTOVNÉ SA NEMENÍ

13.06.2018 10:28

ŠTARTOVNÉ SA NEMENÍ

V NAJNIŽŠEJ SÚŤAŽI PO NOVOM

V pondelok 11. júna zasadal Výkonný výbor ObFZ Prešov a okrem iného sa rozhodlo:

Tradičný Aktív ŠTK pred novým súťažným ročníkom sa uskutoční predbežne v piatok 13.júla o 16 h ( miesto konania by malo byť tradičné - zasadačka VUC v  budove bývalého ONV Prešov ).

Kluby boli už dávnejšie informované, že od novej sezóny budu musieť mať všetky družstva povinne trénera s kvalifikaciou. Aby nedošlo k nariekaniu, že tréneri si nemohli obnoviť licenciu, pripomíname, že najbližší termín konania seminára trénerov je piatok 29. júna od 9 h v hoteli Javorná na Drienici. Prihláška je zavesená na web stránke ObFZ Prešov. V súčasnosti prebieha  Školenie trénerov UEFA Grassroots C licencie, prihlásených bolo 30 záujemcov, na školení je ich 23. Ak by bol dostatok záujemcov, dalšie skolenie sa dá zrealizovať v septembri - októbri. Informácie poskytne sekretar ObFZ Prešov.

image

 

Dorastenecký výber ObFZ Prešov bude štartovať na dvoch turnajoch - v sobotu 23.júna v  Lipanoch na Memoriáli Antona Repeľa a v nedeľu 1.júla vo Vyšnej Šebastovej na Memoriáli Jozefa Hudáka. Tam by mali byť ich súpermi rovesníci z Krosna, Chmin.N.Vsi a V.Šebastovej.

Štartovné sa ani pred sezónou 2018/2019 nemení - poslednykrát sa tak stalo po súťažnom ročníku 2013/2014

Najnižšia súťaž VIII.liga sa bude hrať po novom  - rozhodli o tom kluby v ankete. Oslovených bolo 28 klubov a z nich 17 sa vyslovilo za model: najprv v jeseni  tri skupiny po 8 družstiev,odohraje  sa 14 kôl a na jar nadstavba:  dve najlepšie družstva z každej skupiny  vytvoria finálovú skupinu a hralo by sa znova dvojkolovo od nulového začiatku a  do VII.ligy postúpia prvé dve mužstva. Takže môže nastat situácia, že postúpia dve mužstvá z Prešovského okresu, alebo dve mužstvá zo Sabinovského okresu alebo po jednom mužstve z oboch okresov.

Sezóna 2018/2019 začína sa cez víkend 4.- 5. august 2018

image

Mužstvá VI.ligy budú musieť mať v sezóne 2018/2019 minimálne jedno mládežnícke družstvo ( dorast alebo žiaci ) s 11 hráčmi, alebo dve ml. družstva z toho jedno dorastenecke U19 s počtom hráčov 7+1 a jedno akékoľvek žiacke družstvo.

Mužstvá VII.ligy budú musieť mať minimálne 1 mládežnícke družstvo s 11 hráčmi alebo dve mládežnícke družstva, no už nie je podomienka, že jedno z nich musí byť dorastenecké, teda môžu byt napr. U-13 a U-11.

Mužstvá VIII.ligy musia mať jedno hocijake ml. družstvo ak chcú postúpiť do vyššej súťaže. Mužstvo, ktoré ho nebude mať, zaplatí poplatok 200 Eur, tie sa použijú v prospech mládežníckeho futbalu v okrese. Mužstvo, ktoré vstúpi do VIII.ligy nemusí mať v prvej sezóne ml.družstvo ( bez poplatku 200 Eur ) , ale nemôže postúpiť do VII.ligy.

image

Seminár rozhodcov po skončení sezóny sa uskutoční v piatok 22.júna  na ihrisku vo Vyšnej šebastovej od 16 h.

Letný kemp rozhodcov je naplánovaný na 21.-23. júla. Zúčastniť sa ho ma 15 vybraných rozhodcov.

V piatok 8. júna sa konali fyzické previerky rozhodcov. Zúčastnilo sa na nich 47 rozhodcov ( v okrese ich "účinkuje" 67) a šiesti z nich v 12 min behu tzv. Cooper test prekonali hranicu 3000 m, najviac 3,5 km Adam Klepsateľ. (podľa Wikipédie  v kategórii 20-29 roční je 2800 m veľmi dobrý výkon)

image

V sobotu sa rozhodne o víťazovi aj v dorasteneckej najvyššej oblastnej IV.lige. Pred posledným kolom majú k prvenstvu najbližšie chlapci zo Župčian. Aby sa mohli tešiť, stačí im vyhrať doma nad Demjatou. Ak sa tak nestane, potom príde šanca aj pre Ražňany...V ostatných mládežníckych súťažiach víťazov už poznáme. V IV.A lige starších žiakov boli najlepší mladí futbalisti reprezentujúci spoločné družstvo Trnkov/Nemcovce

image

Pohár pre víťaza IV.A ligy starších žiakov kapitánovi spoločného družstva Trnkov/Nemcovce odovzdal predseda ObFZ Prešov Ing. Jiří Ballarin.

image