BOLO TO ZLÉ, UŽ JE LEPŠIE

10.11.2016 14:18

Na minulú sezónu chcú čo najskôr zabudnúť. Skončila pre nich blamážou. Atakovali stovku inkasovaných gólov a naopak - v 26 zápasoch ich dali len 38. No čo je najhoršie, spadli na samé dno. Presnejšie povedané, vypadli do súťaže, z ktorej sa už vypadnúť ani nedá. Teraz hrajú v 8. A lige ObFZ Prešov. Našťastie, v mnohých dôležitých „veciach“ sa situácia zmenila k lepšiemu. Rozprávali sme sa s prezidentom OŠK Kapušany Stanislavom Terezom.

 „Čo bolo, bolo. Chceme na to čo najskôr zabudnúť. Na situácie, kedy to bolo horšie, než zle. Futbal sme si neužívali, skôr sme ho trpeli. Zlý kolektív, dvanásť, maximálne trinásť hráčov prišlo na zápas. Dvakrát sme dokonca za súpermi vôbec nevycestovali. Chlapci sa medzi sebou neraz hádali na ihrisku, navzájom si vyčítali chyby, namiesto hrania diskutovali s rozhodcami. Pokuta za pokutou za žlté a červené karty – a – čo iné, prehra za prehrou. Nečudo, že sme sa už nevedeli dočkať konca, kedy sa tá nešťastná sezóna skončí. Prosto, hanba pre takú veľkú obec, ako sú Kapušany,“ opísal v krátkosti účinkovanie Kapušian v ročníku 2015/ 2016 S. Terez.

A potom si povedali, že toho už bolo dosť a postavili pred seba maximalistický cieľ – expresne rýchly návrat do siedmej ligy. Čo pre to urobili? V prvom rade zlanárili do mužstva hráčov, o ktorých boli presvedčení, že budú prínosom. „Z Kendíc sa po piatich rokoch vrátil náš odchovanec, hráč v najlepších rokoch, Vincent Fuča. Rok síce pre zranenie achilovky stál, no jeho režisérske schopnosti  a skúsenosti zo štvrtej ligy sú v tejto súťaži platné. S ním prišiel aj brankár Štefan Leško. Na trénerský post sme angažovali Jozefa Semančíka. Zo záhradného sa vrátil Rado Uličný. V druhom kole sa síce zranil, odvtedy nám chýba, no v zime sa dá už dokopy a na jar, všetci veríme, že bude plnohodnotným hráčom. No a spomeniem aj Jána Spáčila a Tomáša Tverďáka, ktorých odradili vzťahy v minulej sezóne, no v tejto sa radi vrátili, lebo videli, že sa rapídne zlepšili.“

Situácia sa zlepšila. Kapušany sú v hre o postup, o ten však budú musieť ešte zabojovať. Ďalšími ašpiranti sú Hrabkov, Chmeľov, Ličartovce, možno po zime „vyskočí“ niekto ďalší. „Je to úplne niečo iné, keď sa hráči tešia na tréning, na nedeľu, kedy ich čaká majstrovský zápas. Prosto obrat o 180 stupňov. Kanonier Ľuboš Hudák sa v uplynulej sezóne zviditeľňoval nedisciplinovanosťou, kartami, neraz zbytočnými, koniec koncov ako viacerí ďalší. V súčasnosti je to presne naopak. Zaujíma ho len lopta a bránka súpera.“

V obci pod starobylým hradom sa rozhodli napredovať aj inak a vynoviť tiež samotný areál. Ústredným kúrením vybavili budovu so šatňami, v pláne majú vymeniť staré drevené okná za plastové. „Všetci veríme, že to najhoršie je už za nami a bude už len lepšie. Ako som už raz povedal, naša obec nie je hocijaká, má svoju tradíciu aj vážnosť, ktorá si zaslúži, aby svetový šport číslo jeden v nej vyzeral inak, ako pred niekoľkými mesiacmi,“ uzavrel rozprávanie prvý muž kapušianskeho futbalu.