KEĎ SA FUTBALOVÝ ŽIVOT ZASTAVIL….

26.03.2020 16:54

Fotka Výsledkový servis futbalových súťaži na Východe.

Bola to dnes pekná slnečná nedeľa že!? Priam stvorená na uskutočnenie futbalového stretnutia. Dnes to mala byť futbalová nedeľa plná „generálok“. Zodvihnite teraz ruky všetci tí, ktorí ste za posledných "iks" rokov trávili tretiu marcovú nedeľu doma a museli ste so svojou manželkou, priateľkou alebo milenkou pozerať na jeden z ďalších romantických príbehov od Rosamundy Pilčerovej? Akosi sa nikto nehlási…

Kto by to bol pred týždňom v takomto čase povedal, že dnes sa bude nejeden futbalista, funkcionár, tréner, fanúšik, nejeden futbalový nadšenec cítiť, ako funebrák vezúci na svojom futbalovom voze pozostatky svojich futbalových nádeji na cintorín s názvom „KONIEC FUTBALOVEJ SEZÓNY 2019/2020.“ Nuž ale heš čierne myšlienky! VEĎ AJ NA KARE BÝVA NA KONCI NIEKEDY VESELO!

Nie nadarmo sa hovorí, že starí rodičia sú veľmi múdry a ich rady si k treba často krát brať k srdcu. Jeden postarší múdry pán raz povedal : „ za všetko dobré aj všetko zle, si my ľudia môžeme sami“. Nielen našu malú krajinu zasiahlo niečo, s čím nik z nás nerátal. No nato, v akej šialenej dobe žijeme a akým životným tempom sa za niečím vždy naháňame, už jednoducho „niečo“ prísť muselo. Futbalový život na Slovensku sa zastavil! Áno. Aj náš milovaný šport bol napadnutý a nebezpečný vírus si svoju daň vyberá aj vo futbale. Najbližší víkend sa určite brány našich futbalových súťaži neotvoria. Môžme len dúfať, aby nám všetkým svitla nádej na neskorší začiatok. A teraz úprimne. Myslí si niekto, že za 14 dní sa situácia zmení natoľko, že jarná časť v našom regionálnom futbale začne? Nie. Korona vírus predsa nie je snehová kalamita, kde sneh za niekoľko dní opadne a hurá na ihrisko.

Motívom alebo cieľom tohto vskutku dnešného smutného článku nie je ešte viac fanúšikom nahnať strach. Cieľom je vyvolať možno akúsi diskusiu. Táto vynútená prestávka rozhodne futbalovým klubom neprospieva. Niektorí sa v zime výrazne posilnili. No možno zbytočne. Niektorí v zime poriadne makali. No možno zbytočne. Ak sa situácia na Slovensku neupokojí ale nedajbože zhorší tak čo potom? Zrušíme futbalovú sezónu 2019/2020? Budeme čakať a jednotlivé kolá sa budú dohrávať aj počas pracovných dní? Posunieme koniec súťaží prakticky až do augusta s minimálnou letnou prestávkou, aby sme aktuálny súťažný ročník nemuseli anulovať? Posunieme jesennú časť futbalovej sezóny 2020/2021 až do konca novembra? Minulá jeseň bola veľmi teplá a futbal sa mohol hrať aj celý november. Samozrejme predpovedať, ako to bude v tomto roku je nemožné.

Zväzových činovníkov nečaká v najbližšej dobe rozhodne nič ľahké a jednoduché. Aj vo futbale si všetci prejdeme skutočne veľmi ťažkou skúškou. A aj v tomto prípade sa uvidí, či sa slovenský futbalový národ dokáže spojiť a nájsť riešenie. V tom nám všetkým futbalový Pán Boh pomáhaj.

Amen.

Fotka Výsledkový servis futbalových súťaži na Východe.