ZAČÍNAME V AUGUSTE

17.07.2018 15:16

ZAČÍNAME V AUGUSTE

ZAČÍNAME V AUGUSTE

PO Aktíve ŠTK ObFZ Prešov je známe okrem iného :

- Finále 3b Pohára ObFZ Prešov sa uskutoční v stredu 29. augusta ( voľný deň ) na ihrisku v Toryse s výkopom o 15,30 h. Záujem usporiadať finálový duel mali ešte Hermanovce a Ličartovce. Druhé kolo pohárovej súťaže je na programe v nedeľu 22. júla, semifinálové dvojice za žrebujú v pondelok 23. júla a finálistov spoznáme v nedeľu 29. júla.

V závere sezóny 2018/2019 môžu mať majstrovské stretnutia dospelých výkop najneskôr o 16,30 h. Zástupcovia klubov na aktíve zrušili časy 17 resp. 17,30 h.

- Na sekretariáte ObFZ Prešov bude dovolenka  v dňoch od 21.7. - 1.8.2018 . Vo štvrtok 2.8.2018 bude sekretariát otvorený od cca 11.00 hod. V prípade, ak si chce niekto vytvoriť konto v ISSF, môže tak urobiť buď v priebehu posledného júlového týždňa, alebo v čase neprítomnosti sekretára zväzu na ktoromkoľvek futbalovom zväze - napr. v Bardejove. 

- Najvyššia dorastenecká súťaž bude mať v sezóne 2018/2019 iba 12. účastníkov a to z dôvodu, že do regionálnej III.ligy šariš postúpili nielen Župčany, ale aj Demjata a Široké. Ražňany nemali záujem ísť vyššie.

- V sobotu 21.júla sa  v Záborskom chystajú oslavovať 70. výročie existencie futbalového klubu.

- Aj dorastenecké oblastné súťaže  budú mať vo svojom názve uvedené Elarin a táto firma pre kluby vyčlenila  sumu 2000 eur s jednou podmienkou: nesmú mať na svojom konte kontumačný výsledok.

- Dorastenecké súťaže 7+1 sa hrajú na veľkom ihrisku medzi šestnástkami, minimálne rozmery bránky sú 5x2m. Tieto bránky si kluby môžu zabezpečiť za sumu 300 Eur (železné, rozoberateľné, prenosné, uskladniteľné). V prípade záujmu, viac info získate na sekretariáte.

- Je potešiteľné, že na rozdiel od iných oblastných zvazov, počet družstiev v súťažiach ObFZ Prešov stúpa. V súťažiach dospelých o päť, i preto sa zmenila štruktúra najnižšej súťaže, no pri počte 27 družstiev sa dali vytvoriť aj dve skupiny po 14, nebol však záujem...Takto o rok budeme hodnotiť, či model s nadstavbovou častou je vhodný aj pre ďalšie sezóny, alebo sa vrátimi ku klasike.

- V okrese nám čoskoro pribudne 21 nových trénerov s najnižšou kvalifikáciu - liceciou C - záverečné skúšky sa uskutočnia 3. augusta. Stále platí, že kluby musia mať trénerov s kvalifikáciou, v sezóne 2018/19 sa bude u trénerov  tolerovať 50 % absencia ( stať sa totiž môže hocičo - ochorie, musí byť v zamestnaní, dostane poukaz na liečenie, atď ). Budú vypísané aj ďalšie termíny školenia pre trénerov s najnižšou kvalifikáciou - viac fundovaných informácii získate u sekretára zväzu alebo u predsedu  trénersko - metodickej komisie Jozefa Krešáka

- Úradné správy aj v sezóne 2018/2019 budú zavesene na internet tak ako doteraz, t.j. v utorok obsadenie rozhodcov, štvrtok večer s informáciami po zasadnutí komisií a piatok dopoludnia zmeny v obsadení rozhodcov.

Zimný halový turnaj mladších žiakov, na ktorom sa pravidelne zúčastňujú aj futbalové nádeje z družobného Krosna, sa v roku 2019 určite neuskutoční v hale na Sekčove , ale predseda ŠTK ma za úlohu vybrať dôstojnejšie prostredie aj mimo Prešov napr. v Lipanoch, či v Sabinove - ak mu viete poradiť, privítame to

image
 

VYŽREBOVANIE SEZÓNY 2018/2019

3b VI.LIGA

1.kolo: nedeľa 5. augusta : V.Šebastová - Ľubotice, Uzovský Šalgov - Šar. Dravce, Gregorovce - Rožkovany, Hermanovce - Malý Šariš, Torysa - Kendice, Peč. Nová Ves - Nemcovce a Chmiňany - Dubovica.

Pridelené čísla: 1. V.Šebastová, 2. Uz.Šalgov, 3.Gregorovce, 4. Hermanovce, 5. Torysa, 6. Peč.N.Ves, 7.Chmiňany, 8. Dubovica, 9.Nemcovce, 10. Kendice, 11. Malý Šariš, 12.Rožkovany, 13.Šar.Dravce, 14. Ľubotice B.

image

VII.LIGA

1.kolo: nedeľa 5. augusta : Drienov - Jakubovany, Brezovička - Kapušany, Hrabkov - Petrovany, Žipov - Šar. Sokolovce, Záborské - Fričovce, Terňa - Ostrovany, Šar. Bohdanovce - Kokošovce.

Pridelené čísla: 1.Drienov, 2.Brezovička, 3.Hrabkov, 4.Žipov, 5.Záborské, 6.Terňa,7.Šar. Bohdanovce, 8.Kokošovce, 9.Ostrovany, 10. Fričovce, 11.Šar.Sokolovce, 12.Petrovany, 13.Kapušany, 14.Jakubovany.

image

VIII.A LIGA

1.kolo: nedeľa 5. augusta : Ličartovce - Tulčík, Haniska - Dulová Ves, Žehňa - Chmeľov, Drienovská N.Ves - Lemešany. voľno má R.N.Ves

Pridelené čísla: 1.Ruská.N.Ves, 2.Ličartovce, 3.Haniska, 4.Žehňa, 5.Drien.N.Ves, 6.Lemešany, 7.Chmeľov, 8.Dulová Ves, 9.Tulčík, 10. voľné

VIII.B LIGA

1.kolo: nedeľa 5. augusta : Sedlice - Víťaz, Janov - Roma Žehňa, Svinia - Kojatice, Ovcie - Miklušovce. voľno majú Radatice.

Pridelené čísla: 1.Sedlice, 2.Janov, 3.Svinia, 4.voľné, 5.Ovčie, 6.Miklušovce, 7.Radatice, 8.Kojatice, 9.Roma Žehňa, 10.Víťaz.

VIII.C LIGA

1.kolo: nedeľa 5. augusta : Hubošovce - Lipany B, Krásna Lúka - Poloma, Krivany - Brezovica, Jarovnice - Medzany. Voľno má Jakubova Voľa.

Pridelené čísla: 1. Jakubová Voľa, 2.Hubošovce, 3.Krásna Lúka, 4.Krivany, 5.Jarovnice, 6.Medzany, 7.Brezovica, 8.Poloma, 9.Lipany B, 10.voľné.

V jeseni odohrajú účastníci VIII.ligy 15.kôl, na jar najprv zbývajúce tri kola dlhodobej časti ( jar začína sa 24.3 )a potom vytvoria skupiny o konečné umiestnenie - prví dvaja z každej skupiny vytvoria elitnú šestku, stretnú sa v nej dvojkolovo a  postúpia dvaja najlepší do VII.ligy, atď. mužstva z 3. a 4. miesta v tabuľkách po dlhodobej časti budú hrať o 7.až 12.miesto ..

image

Vyžrebovanie súťaží dorastencov a žiakov bude definitívne známe v priebehu budúceho týždňa. Ešte jedno upozornenie pre klubových funkcionárov: ak chcú výnimku z UHČ, potom  mali by si overiť u sekretára, či v prihláške uviedli tento dôležitý údaj...