ŽIVIÓ, ŽIVIÓ, ŽIVIÓ!

13.01.2017 10:32

Rodina vzácnych jubilantov prešovskej futbalovej okolice sa rozrastá o ďalšieho člena. Je ním dlhoročný futbalový funkcionár, predtým rozhodca, delegát a hráč Ladislav Šankweiler z Chminianskej Novej Vsi (na fotografii druhý zľava). Rodák z obce medzi Prešovom a Braniskom sa 10. januára dožíva osemdesiatych rokov.

Ako inak, aj on, ešte predtým, než naštartoval svoju dráhu činovníka, sa futbalu venoval aktívne – ako brankár. Po skončení aktívnej činnosti bol rozhodcom a delegátom okresných aj krajských súťaží. Dnes je Ladislav Šankweiler verným fanúšikom klubu, na čele ktorého niekedy stál ako predseda tamojšej Telovýchovnej jednoty. A práve v tých časoch bolo A mužstvo Chminianskej Novej Vsi takpovediac na vrchole, keď pôsobilo v krajskej súťaži.   

Hovoria o ňom, že sa pre futbal narodil. Ukazuje sa, že niečo pravdy na tom bude, keďže aj v súčasnosti je aktívne zapojený do diania v tunajšom futbale – je členom Športovo-technickej komisie ObFZ Prešov.

Jubilant sa teší zo siedmich vnúčat - a verí, že možno niektoré z nich raz pôjde v jeho šľapajach...

Ladislavovi Šankweilerovi želáme do ďalších rokov veľa zdravia, rodinnej pohody a radosti v výkonov a výsledkov futbalistov Chminianskej Novej Vsi.